Sorgh
Meer informatie?
Bel naar 085 - 210 2434

Margreet Haase

“Jonge vrouwen delen in de warmte van ons gezin” 

 

Margreet Haase: “Jonge vrouwen delen in de warmte van ons gezin”

Al jaren was het een droom van Margreet Haase: haar huis openstellen voor kwetsbare, jonge vrouwen met een autismespectrumstoornis en/of GGZ-problematiek. Omdat ze ervan overtuigd is dat deze jonge vrouwen vaak onderkent worden in hun problematiek en zorg op maat juist voor hen zó belangrijk is. Sterker nog: een Bijbelse ópdracht is. Met een diepe passie vertelt ze dan ook over het werk dat ze dagelijks, 7 dagen per week, doet: “Met de oprichting van HadasahSorgh begin 2019 kwam voor mij een droom uit. Al jaren zag ik om me heen hoe moeilijk jonge vrouwen met deze problematiek het hebben in de wereld. Vaak hebben ze een leven achter zich liggen dat getekend is door onrust en hectiek. De wereld begrijpt hen niet en zij begrijpen de wereld niet. Dat raakt me.

Met HadashSorgh bied ik hen een veilige omgeving aan waarin ze, op een rustige manier, kunnen ‘landen’ en kunnen delen in de warmte en geborgenheid van ons gezin. We bieden hen hier, naast een woonplek, ook nuttige dagbesteding aan. Wat die dagbesteding inhoudt? Dat is per cliënt verschillend. Als het maar iets is waarvoor ze, individueel, hun bed uit komen. Iets wat verschil maakt en hun kwaliteiten en talenten laat opbloeien.” Ze houdt even stil, licht dan glimlachend toe: “Ja, ik denk dat dat onze kracht is: daar waar reguliere zorg ophoudt, zetten wij een stap naar voren. Omdat we hier dagelijks zien hóe belangrijk die arm om je heen is. Omdat de meiden hier ervaren hóe veel verschil het maakt als je elk moment aanwezig bent, juist ook als het even niet gaat.

Die combinatie tussen enerzijds mijn rol als zorgprofessional en anderzijds mijn taak als moeder in het gezin, maakt dat ik heel ver kan en mag gaan voor mijn cliënten. Ik zie daarin een Bijbelse opdracht: de ander dienen, naar het voorbeeld van de Heere Jezus. Daarom probeer ik elke dag, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn, blijheid te ervaren in het werk dat ik doe. Ik, en mijn collega’s met mij, mogen van meerwaarde zijn in het leven van iemand anders! Bestaat er waardevoller werk?” 

Een huis als thuis in Lunteren

Benieuwd naar de mogelijkheden van HadassahSorgh voor u(w familielid)? Wij helpen u graag verder! 

Contact opnemen met ons
HadassahSorgh een huis als thuis